Zwanger en op fietsvakantie: wat trek je aan?

Veel vrouwen zullen er niet aan moeten denken: op fietsvakantie gaan en vijf maanden zwanger zijn. Ik wel. Ik voelde me topfit en had heel veel zin in vijf weken buiten zijn en bewegen. Hoe ik dat aanpakte en waarom ik ervoor koos kun je beluisteren in de podcast die ik over het onderwerp maakte en lezen in het artikel met tips over op fietsvakantie gaan als je zwanger bent.

Maar dan de grote vraag: wat trek je aan op fietsvakantie als je zwanger bent?
Een klassieke fietsbroek zit te strak, een extra large fietsonderboek moet je na iedere plasbeurt onder je kleding frotten.

Ik ben gegaan voor twee sportbroeken van de webshop www.activemama.nl. Op deze website vind je een uitgebreide collectie positiekleding voor actieve zwangere vrouwen. Van yogabroeken tot hardloopshirtjes: ze hebben het allemaal.

Beide broeken hebben geen fietsbroekversteviging bij je kruis, maar dat nam ik op de koop toe. Ik had sowieso niet de ambitie om 80 km per dag te gaan fietsen en een zacht ergonomisch zadel van Decathlon deed genoeg om lekker te zitten. Ik kocht beide broeken in maat S en daar kon ik tot en met de zesde maand van mijn zwangerschap in. Daarna werd maat S echt te krap.

Twee korte sportbroeken van Oceanlilly (€39,95 per stuk).
Lekker voor op een warmere dag, en de buikband zorgde ervoor dat de broek niet ging knellen als ik op de fiets zat. Waar je wel rekening mee moet houden is dat als het heet is (en dan bedoel ik 30+ graden Celsius heet) de buikband voor behoorlijk wat zweet gaat zorgen. Je kunt dat oplossen door de buikband om te slaan en dan is het even schipperen tussen een iets strakker broekje of een zwetende bende.

Korte sportbroek van Oceanlilly

Een lange sportbroek voor de koelere dagen van Fittamama (€59,95 per stuk).
Deze broek gebruikte ik op koelere dagen en voelt heerlijk zacht aan. Ook in deze broek zit een buikband die zorgt voor stevigheid en (daar is ‘ie weer) zweet. Maar, omdat je deze broek waarschijnlijk niet op de allerheetste dagen aandoet, valt dat laatste best wel mee.

Lange sportbroek van Fittamamma

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.