Gezinsvriendelijke Wandelingen Rocky Mountain National Park

wandeling rocky mountain national park

Wat zijn de beste gezinsvriendelijke wandelingen in Rocky Mountain National Park? In dit artikel vind je drie wandelingen die erg geschikt zijn voor een wandeling met de draagzak, kinderwagen of jonge lopende kinderen.

1. Bear Lake Trail (1,2 km)

Het grote voordeel van de Bear Lake Trail is dat het goed begaanbaar is met zowel een kinderwagen als een rolstoel. Het pad is goed onderhouden, vlak, vol met chipmunks en pal naast het meer. Goed voor een mooie wandeling, ontspanning en mooi uitzicht dus. Tot slot is de wandeling maar 1,2 km, dus erg geschikt als je niet al te lang wil wandelen. Disclaimer: Bear Lake is één van de drukst bezochte meren van het Rocky Mountain National Park. Geen plek voor rustzoekers dus. Maar gelukkig zit de grootste drukte rondom de ingang van het meer, want de meerderheid van de bejaarden, Japanners en Insta-girls wil helemaal niet wandelen. Die willen een selfie of een picknick aan de rand van het meer.

2. Wandelen naar Alberta Falls (2,6 km)

Als je klaar bent met de Bear Lake Trail kun je doorwandelen naar Alberta Falls. Dit is een iets grotere uitdaging dan de Bear Lake Trail, omdat je ook gaat stijgen en het pad getrapt is. Deze wandeling zou je -met enige moeite- met een kinderwagen kunnen doen, maar voor een rolstoel is deze wandeling niet toegankelijk. Wij waren blij dat we niet voor een kinderwagen hadden gekozen, maar voor een draagzak. Na een hike van 2,6 km kom je aan bij een kleine oase in de bergen. Oké, er zijn meer toeristen dan watervallen, maar je vindt altijd wel een rustig plekje om je boterhammen op te eten. Let op, er is bij Alberta Falls geen café of restaurant; als je dus wil bijtanken na deze wandeling, moet je je eigen eten en drinken meenemen. Deze wandeling herinneren we ons nog steeds als één van de mooiste/leukste wandelingen die we tijdens onze rondreis hebben gemaakt.

3. Lake Irene Trail (1,3 km)

Als je terugrijdt van het Alpine Visitor Centre via de Trail Ridge Road kom je bij Lake Irene. Een ideale picknickplek en mogelijkheid om even de benen te strekken. Lake Irene ligt aardig hoog (boven de 10000 ft) en daarom is het slim om een extra warme trui aan te trekken, voordat je lekker gaat picknicken of wandelen. De Lake Irene Trail is ook zeer goed begaanbaar voor kleine kinderen en mensen die houden van een kort wandelingetje. Door de vele trappetjes zouden we mensen met een kinderwagen of een rolstoel niet aanraden om deze wandeling te doen. Als je in de gelegenheid bent om een draagzak om te doen kan deze wandeling dan weer prima!

Welke wandelingen in Rocky Mountain National Park zou jij aanbevelen aan anderen? Laat het me weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.