Vliegen Met Een Baby

Tips Vliegen met Baby

Vliegen met een baby. De één lijkt het de hel op aarde, gaat nog liever in z’n blote billen achter een vuilniswagen staan en gaat dus never nooit niet verder dan de camping in Ommen. De ander doet niet anders en deelt zijn of haar allesbepalende adviezen waar -werkelijk waar- iedereen wat aan heeft. Óf: heeft het één keer gedaan en deelt zijn of haar alles bepalende adviezen waar… Alles voor de likes, niet waar? Vliegen met een baby. Let’s face it: de één is bang, de ander ook, maar roept heel hard dat het allemaal best wel meevalt. Wij hebben het ook gedaan. We zijn van Amsterdam naar Denver en weer terug gevlogen: met steeds één tussenstop, in Reykjavik. Ook een ervaring op zich.

Ik zal er niet over liegen: op de heenreis was ik enorm gespannen. Casper voelde dat waarschijnlijk en werd door mijn spanning niet de gezelligste baby op aarde, vooral niet in de rij. En daar sta je nogal… lang. Op de terugreis voelde ik me heel rustig en liep de vlucht dan ook op rolletjes. Dat het toen een nachtvlucht was, is natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Maar om nou te zeggen dat we vanaf nu zelfbenoemde vliegen-met-baby-experts zijn geworden? Neu.

Maar niet getreurd, ik heb een paar geruststellende gedachten voor je. Tips die je misschien helpen om minder gestrest te zijn.

Vliegen met een baby

Tip 1. Niet doemdenken

In het ergste geval heb je 2x een krijsmonster en wallen tot op je knieën, maar hoe erg is dat nou op een mensenleven? Waar ik achter kwam: vliegen met een baby is vooral een confrontatie met je eigen valkuilen, niet met je kind.

Tip 2. Boek een nachtvlucht

Als je ’s nachts vliegt slaapt je baby. No explanation needed.

Vliegen met een baby

Tip 3. Zorg voor een gevulde fles of borst

Als je baby kan drinken heeft hij minder last van zijn oortjes en met een beetje geluk valt hij daardoor in slaap. Ik zelf had na vlucht 1 ronduit zielige theezakjes, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de speen te geven (die vond Casper destijds niet meer zo… the real deal).

Tip 4. Zorg voor slaapruimte voor je baby

Dat kan op verschillende manieren: 1) in een bassinet (een opklapwiegje aan de muur van het vliegtuig); 2) vraag aan een stewardess of de vlucht vol zit en of je de stoel tussen het raam en gangpad mag gebruiken zodat je kind daarop kan slapen, vaak vragen ze dan heel lief aan de persoon die eigenlijk op die stoel zit of hij/zij op een andere stoel wil gaan zitten; 3) koop een Deryan Air Traveler (een opblaasbaar matrasje meets slaapzakje voor je baby. Je kunt hem op het opklaptafeltje, je schoot of de stoel naast je leggen. Casper vond hem heerlijk en heeft de hele terugvlucht hierop geslapen); 4) op je schoot; 5) aan de borst.

Tip 5. Neem kleine oude en nieuwe speeltjes mee

Je hebt zogeheten tafelspeeltjes die je met een zuignap op het opklaptafeltje kunt bevestigen (zoals deze van Play Gro). Dit was Casper’s nieuwe speeltje op de terugvlucht en omdat het nieuw was vond hij het prachtig. Ook namen we een voelboekje van HEMA mee. Het voelboekje was de hele reis zijn favoriete speeltje en mocht dus niet ontbreken op de vlucht. Handige bijkomstigheid was dat het makkelijk te prakken was in de luiertas.

Tip 6. Zorg voor een goed gevulde luiertas

Pak alles in. Luiers, billencrème, speelgoed, reservekleren (warme en koele kleren), een hydrofiele doek, babyvoeding, melkpoeder, fles, speen, billendoekjes, verschoonmatje en wat jouw kindje extra nodig heeft.

Dit hielp ons, maar we zijn altijd benieuwd naar jouw gouden tips. We gaan vast nog vaker vliegen met een baby en experts op het babyvliegvlak zijn we nog lááááng niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.