10X TIPS ROCKY MOUNTAIN NATIONAL PARK

rocky mountain national park

Ben je op zoek naar tips om van je bezoek aan het Rocky Mountain National Park een groot succes te maken? Dan is dit het artikel waar je naar op zoek bent. Als je jouw reis naar Amerika aan het plannen bent heb je vast van mensen gehoord hoe druk de nationale parken in Amerika zijn. De meeste tips hieronder gaan dan ook over manieren om met de drukte om te gaan of om de drukte te omzeilen.

Rocky Mountain National Park is één van de drukstbezochte nationale parken van Amerika. Jaarlijks komen 4,5 miljoen toeristen hier naar toe om te genieten van de mooie uitzichten en de dieren en/of te wandelen op één van de vele hikingtrails. En terecht hoor, Rocky Mountain National Park is fantastisch. Als je dus van plan van bent om door Colorado te gaan reizen, is het zeker de moeite waard om een paar dagen in en om het park te verblijven.

Op naar de tips mensen!

TIP 1. GA VROEG OP DE DAG

Als je vroeg op de dag (lees: rond 8:00) bij de ingang van het park bent ontloop je in Juli de meeste files, hoef je niet naar achterhoofden te kijken als je eigenlijk het uitzicht wil zien en zijn de rijen voor een toilet te overzien. Tot slot heb je ’s ochtends het mooiste licht voor foto’s. Richting het middaguur zorgen de wolken voor schaduw en zijn de intense kleuren groen, blauw en wit ineens minder intens groen, blauw of wit.

TIP 2. PLAN JE BEZOEK

Planning is key. Ook in Rocky Mountain National Park. Ga voor je bezoek eens naar de website van de NPS en klik op de parkmap om van te voren te bepalen wat je wilt zien, wat je wilt doen en hoe je wilt rijden. Dat zorgt ervoor dat je het meeste uit je verblijf kunt halen. Ben je niet zo van het plannen of moet je- net als wij- altijd rekening houden met onverwachte omstandigheden (kotsincidenten, tandjes die doorkomen, een sprongetje, ach, je noemt het maar op), probeer dan een globaal plan te maken met bezienswaardigheden en activiteiten. Plan ze niet van uur tot uur in, maar zeg tegen jezelf: het zou leuk zijn als we dit vandaag gaan doen, maar als het iets anders wordt, kan het misschien ook morgen.

TIP 3. BOEK GENOEG DAGEN

Rocky Mountain National Park is groot en daardoor kun je er ongelofelijk veel doen. Maak dus nu al een inschatting van de hoeveelheid dagen die je nodig hebt om te doen of zien wat jij wilt. Dan kom je niet voor teleurstellingen te staan.

TIP 4. HOU REKENING MET DE OMVANG VAN HET PARK

Zoals ik al schreef: Rocky Mountain National Park is groot. Realiseer je dat als je het hele park wil zien je veel in de auto zult zitten. Het is echt niet te doen om het hele park te voet te verkennen bijvoorbeeld. Eerlijk is eerlijk: daar hadden wij ons een beetje op verkeken. We hadden de Hollandsche proporties in ons achterhoofd en dachten lekker hele dagen te gaan hiken in Rocky Mountain National Park, waardoor we het hele park konden zien. Mooi niet dus. Wel zijn er heel mooie gezinsvriendelijke/rolstoelvriendelijke wandelingen uitgezet in het park.

TIP 5. NEEM EEN SHUTTLE BUS

Neem een shuttle bus: beter voor het milieu en beter voor je geduld, want geen files. Maar ja, als je toch om 8:00 voor de ingang staat en al een lekkere rit erop hebt zitten rond 9:00 kun je nog prima een parkeerplaats vinden voor je eigen auto. Bovendien is onze ervaring dat de borden met ‘parkeerplaats is vol’ erop vooral zorgen voor een afschrikkend effect, dus is er altijd nog wel een parkeerplekje te bemachtigen.

TIP 6. BOEK JE HOTEL/CABIN/CAMPING VER VOORUIT

Rocky Mountain National Park mag dan groot zijn, er komen jaarlijks ook 4,5 toeristen en een heleboel stagiaires en seizoenswerkers op af. Die miljoenen mensen moeten ergens slapen, dus je raadt het al: de accommodaties in en om het park zitten al maanden van te voren propvol. In het park vind je geen hotels of cabins. De meest mensen slapen dan ook in hotel of cabins in Grand Lake of –zoals wij- in Estes Park.  In het park vind je vijf campings, maar die zijn, net zoals de hotels en cabins vaak zes maanden van te voren volgeboekt. Reis je met een RV of een camper, dan is bijtijds reserveren dus erg handig. Heb je net langs het net gevist? Niet getreurd, er zijn nog genoeg campings rondom het National Park. Hotels en cabins in Grand Lake en Estes Park zijn niet goedkoop, maar je zit wel vlakbij de main entrances van het park. Als je dat fijn vindt, heeft dat een prijskaartje.

TIP 7. MAAK EEN WANDELING

In Rocky Mountain National Park kun je uitstekend autorijden. Als je niet oppast zit je dagen naar je dashbord en de auto voor je te kijken. Met andere woorden: kruip uit je airco en maak een ommetje. Er zijn prachtige wandelingen uitgezet (van gezinsvriendelijk tot zwaar) variërend van een uurtje tot hele dagen of lange afstand-wandelingen. Wij hebben de beste gezinsvriendelijke wandelingen voor je op een rijtje gezet.

TIP 8. BOEK EEN KINDERACTIVITEIT

In de zomer zijn er allerlei stagiaires die als ranger aan de slag gaan in het park. Ze organiseren iedere dag allerlei activiteiten voor kinderen, die zowel leuk als educatief zijn (het is natuurlijk wel een overheidsbedrijf hè). Wij hebben dit niet gedaan, maar als ik kind was geweest, was ik graag gaan sterrenkijken of kampvuurtjes gaan stoken. Het overzicht met alle activiteiten ontvang je –net als de parkmap- bij de ingang van het park.

TIP 9. NEEM ETEN EN DRINKEN MEE

Eten en drinken is altijd al belangrijk, maar omdat je vanuit het dal vrij snel naar (bijna) 4000 meter rijdt kun je nogal eens last krijgen van hoogteziekte. Genoeg drinken is dan echt noodzakelijk. Ook kun je in een onverwachte file terechtkomen: een bus met Chinezen een bizon op de weg, allemaal manieren om minimaal een uur in de file te staan. En als je dan net honger krijgt, of erger: als je kinderen dan net honger krijgen, is iets te eten erg welkom. Daarnaast is het eten en drinken in het park natuurlijk lekker duur, maar ja, warme hotdogs zijn… nou ja… warm?

TIP 10. NEEM WARME KLEDING MEE

Als je niet meteen klappertandend naar de hotdogs wil grijpen is het slim om een dikke trui en een winddicht jack mee te nemen. Boven in de bergen is het al gauw 15°C en heul winderig en dat is een groot contrast met de 30°C in het dal.

Ik ben super benieuwd of jij ook in Rocky Mountain National Park geweest en welke tips jij hebt voor de lezers? En welke tips vond je uiteindelijk waardevol? Laat het me weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.