Supermarkten in Amerika

De beste supermarkten in Amerika

Wat zijn de beste supermarkten in Amerika? Wat zijn goedkope supermarkten in Amerika? Kun je biologisch eten kopen in Amerika? Als je nu een reis naar de VS aan het plannen bent vraag je je het misschien af. Wij deden dat in ieder geval wel. Daarom hebben we een lijstje gemaakt van de supermarkten die eruit sprongen of gewoon heel handig zijn. Amerika heeft zoveel supermarktketens en lokale varianten dat we onmogelijk alle supermarkten kunnen reviewen. Dat zou overigens wel een interessant project zijn, maar dat idee bewaar ik voor later ;-).

Op naar de top 6!

1. Walmart

Wat moet een mens zonder Walmart. Volgens sommigen één van de beste supermarkten in Amerika, volgens anderen het toonbeeld van kaptalisme. Maar goed, of je nou vriend of vijand bent van Walmart: alles. Is. Te koop. Bij. Walmart. Van je normale dagelijkse boodschappen tot megapotten vol met cheeseballs, van opgeblazen mega-aubergines tot organic varianten, van huisraad tot speelgoed, van kleding tot glucosemeters. Nadeel: Walmart is groot, trek dus altijd minimaal een uur uit voor je boodschapjes, tenzij je de weg goed kent en ‘even’  een sprintje kunt trekken naar de cereal. Ben je klaar met winkelen en heb je behoefte aan een hapje of een drankje? Er is meestal wel een Subway en/of een Starbucks ín de Walmart te vinden.

Supermarkten in Amerika. Walmart.

2. Target

Het iets goedkopere broertje van Walmart dat meestal in een straal van 100 meter rond de Walmart te vinden is.

3. Safeway

Safeway is een fijne medium-size supermarkt. Je vindt hem vaak in plaatsen waar geen Walmart zit. Het fijne aan safeway is de kortingskaart die je veel korting geeft op actieproducten. Daarnaast heeft Safeway een salade/deli-bar waar je je eigen salade of warme gerecht kunt samenstellen. Wij vonden het een verademing om soms een gezonde salade te kunnen eten en niet te hoeven koken.

4. WinCo Foods

WinCo is een feest. De voordelen op een rijtje: 1) Bij WinCo kun je opscheppen, veeeeeel opscheppen. Uit grote bakken vol meel, snoep, cereal, noten, pasta,.. je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het opscheppen 2) WinCo is goedkoper dan WalMart, maar ziet er dan ook iets crappier uit.

Supermarkten in Amerika. WinCo.

5. Whole Foods & Sprout

Whole foods en Sprout verkopen biologische producten. Zelfs de kant-en-klaar gerechten en de producten uit de bakkerij zijn biologisch. Dat is prettig als je biologisch wilt eten of als je het –zoals wij- belangrijk vinden dat je kind biologische babyvoeding krijgt en je niet tussen alle niet-biologische producten wilt zoeken naar het biologische aanbod. Daarom zijn ze de beste biologische supermarkten in Amerika. Hoewel ze het goed doen, die bio-supermarkten, kopen de meeste mensen hun bio-boodschapjes nog steeds bij de grote jongens zoals Walmart, Target en Safeway. Als je kijkt naar de jaarlijkse verkoopcijfers van biologische producten spannen de grote jongens nog steeds kroon, volgens dit artikel. Met andere woorden: in de ‘normale’  supermarkten kun je ook genoeg biologische producten vinden, maar niet álle producten zijn biologisch.

Supermarkten in Amerika. Groenteafdeling Walmart.

6. General Stores

Als je gaat reizen naar de afgelegen dorpjes in Amerika zie je op de main street vaak een general store (al dan niet naast een tankstation). Een general store is een soort walmart in het klein. Piep klein. Met alles wat je nodig hebt. Misschien niet die mega local-bio-organic-banaan waar je naar op zoek was, maar wel een banaan. En als je honger hebt, ben je blij met iedere banaan, van welke plantage hij nou komt. Verder vind je er water, ingevroren groente, een bloemkool, worstjes, cereal, melk: de basics. Het leuke van general stores vind ik dat er vaak lokaal bekende inwoners werken. Ze runnen het tankstation én de supermarkt en ’s avonds tref je ze misschien achter de bar van de lokale saloon. Mijn tip: doe alsof je heel geïnteresseerd bent in ingeblikte bonen en blijf even luisteren of kijken naar de gesprekjes tussen de supermarkteigenaar en een lokale klant: gewoon éven genieten, afrekenen en morgen terugkomen (of doorrijden).

Welke supermarkt-ervaringen heb jij opgedaan in de VS?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.