Dé ultieme Travel Bucket List

Travel Bucket List

De zomervakantie staat weer voor de deur en wat is er dan fijner dan op een zondagmiddag naar een wereldkaart staren en je travel bucket list maken? Ik doe niets liever: overal, altijd, in de rij bij de McDrive, in de pauze van Temptation Island: mijn travel bucket list groeit en groeit.

“Eigenlijk wist ik toen al: als ik later groot ben wil ik wereldreiziger worden, maar ik had geen idee dat dit echt zou kunnen”

Als kind deed ik al niets liever dan lezen in mijn wereldatlas en lijstjes maken met landen waar ik ooit heen zou willen. Ik las over de gebruiken, de nationale gerechten, de taal, het landschap en wilde dat allemaal met mijn eigen ogen zien, ruiken en proeven. Eigenlijk wist ik toen al: als ik later groot ben wil ik wereldreiziger worden, maar ik had geen idee dat dit echt zou kunnen. Die wereldatlas heb ik nog in de kast staan, maar stiekem kijk ik er niet meer in. Tegenwoordig hangt er bij ons een wereldkaart aan de muur: een hele grote, van 120 bij 80 cm. Ik mocht deze uitzoeken van www.wereldkaarten.nl en ik ben er super blij mee! Het is een canvas print van een wereldkaart van een heel stevige, gladde kwaliteit. Je kunt kiezen uit heel veel ontwerpen (van modern tot vintage), daarom is er altijd een wereldkaart bij die past in jouw interieur! Na een lange dag werken herinnert die kaart ons aan datgene waar we het meest blij van worden: reizen! Dan gaan we weer lijstjes maken en komen we op landen waar we nog nooit aan hadden gedacht: Georgië bijvoorbeeld!

Ik vroeg aan jullie wat er op jullie travel bucket list staat zodat we hier dé ultieme travel bucket list kunnen samenstellen.

Of je nu meteen gaat boeken of erbij wegdroomt op een saaie kantoordag: dit is de ultieme travel bucket list!

1. Australië

Chille mensen, BBQ’s, the lush life, woestijn, prachtige bergen en watervallen,.. Australië is een soort grote chille broer van Europa aan de andere kant van de wereld en net dat spreekt mensen vaak aan.

2. Nieuw Zeeland

Het noorder eiland, het zuider eiland, prachtige Nationale parken met vulkaanlandschappen, bergen, meren, wildlife en veel outdoor activiteiten. Nieuw Zeeland kun je combineren met Australië (omdat we er toch zijn), maar dat hoeft niet. Nieuw Zeeland is zo divers dat je hier makkelijk weken kunt rondreizen zonder je te vervelen.

3. Transsyberië Express

You love it or you hate it: in ongeveer drie weken reis je met de trein van Moskou naar Beijing. Onderweg zie je het landschap en de mensen veranderen, stop je in Mongolië en sta je soms 6 uur vast op een grenspost. Je eet cupnoodles of koopt iets te eten van de vele verkopers langs de trein. De Transsyberië Express is een intense ervaring en dat wil iedereen natuurlijk een keer meemaken!

4. Rondreis door de Verenigde Staten

Het land van alles en veel. Het land dat eigenlijk bestaat uit talloze mini-landjes (de staten). Woestijn verandert na 100 meter in alpenweide en iedereen is er o zo vriendelijk. Een rondreis door de Verenigde Staten betekent veel autorijden, laat je van de ene verbazing in de andere vallen en is care-free. De gezondheidszorg is goed, het eten is vet lekker en veilig, de Amerikanen rijden keurig,.. Wij zijn Amerika-fan!

5. Peru

De Machu Pichu beklimmen, genieten van het heerlijk eten, prachtige plekken om te duiken, de kleine dorpjes en de bossen? Perú heeft het allemaal!

6. Geisers bekijken in IJsland

Ijsland heeft dat mysterieuze, dat warme, maar donkere dat doorklinkt in de nummer van Björk of Múm. IJsland heeft prachtige geisers, melancholische vergezichten en is een tikkie duur. Als je naar IJsland gaat of als je op doorreis naar de Verenigde Staten bent kun je je hier makkelijk een paar dagen vermaken. Zorg wel voor een goed gevulde portemonnee als je naar IJsland gaat, want zonder die portemonnee zit je dagen op je hotelkamer kleffe krentenbollen te kauwen en daar wordt niemand vrolijk van.

7. Duiken op de Malediven

Dit is dé plek in Azië voor de mooiste duiken, het luxe leven, het ultieme genieten. Wil je afschakelen van het drukke India of je intens fascinerende kantoorbaan? Boek dan een vlucht naar de Maldiven en ga genieten van het koraal en de mooiste vissen!

8. Noorwegen

Het noorderlicht, de fjorden, de toendra’s, de prachtige bossen, wildkamperen. Noorwegen daagt je uit. Noorwegen is mysterieus laat je genieten van de ruimte en de natuur. Misschien is dat wel wat mensen zo trekt in Noorwegen: we willen allemaal weten wat er is in dat grote niemandsland.

9. Safari in Zuid Afrika of Kenya

Jaaa, safari, wie wil die fameuze big five nou niet in het echt zien en kamperen onder de sterrenhemel met het risico dat een baviaan je tent aan gort scheurt? Ik in ieder geval wel!

10. Eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen is dé manier om Griekenland te verkennen. Doordat je van eiland naar eiland reist leer je de keukens, architectuur en natuur van de verschillende eilanden kennen. Je kunt ervoor kiezen om een georganiseerde rondreis te boeken, maar zelf zou ik ervoor kiezen om een goedkoop vliegticket te boeken en vanuit daar verder te reizen. Dat biedt meer flexibiliteit en tijd om de eilanden in je eigen tempo te ontdekken!

Wat staat er op jouw Travel Bucket List?

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met www.wereldkaarten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.