Casper, Wyoming

Casper Wyoming

In dit artikel vindt je de beste restaurants en de leukste dingen om te doen in Casper, Wyoming.

Casper is een klein stadje midden in Wyoming en als je deze stad binnenkomt weet je: je bent in cowboy-county. Alles ademt daar de hele cowboy lifestyle en niets van dat alles is gecommercialiseerd. De meeste mensen zíjn daar cowboy. Casper is ook een oude olie-stad waardoor de skyline vooral bestaat uit huizen en fabrieken. Niet zo charmant, net zoals de armoede die je overal op straat tegenkomt. Hoewel dit natuurlijk niet het shiny-Amerika van de Rockies, Californië en New York is, is dit wel het Amerika van de mensen, van de Trump-stemmers, het Amerika dat je veel vaker tegenkomt dan het Amerika van veganistische bio hipsters.

– met Casper in Casper –

Eten

Johnny J’s

Heb je zin in een goede burger, een milkshake met een cherry on top, geweldige fifties ambiance, lieve bediening en ontmoetingen met de lieve inwoners van Casper? Ga dan zeker naar Johnny J’s . Een echte diner, zoals je ze kent uit de films.

Eggingtons Restaurant

Eggingtons is een echte klassieker. Bij Eggingtons kunt je ontbijten, lunchen en dineren en dat alles onder het genot van een no nonsens inrichting en dito bediening. Er staan zo ontzettend veel echte Amerikaanse gerechten op het menu dat het de moeite loont om aan een serveerster te vragen wat ze je zou aanbevelen. Wij kozen -op aanraden van een serveerster- een Skillet (aardappelen met groente, kaas en ei) en die konden we makkelijk met z’n tweeën delen, want jemig wat een grote porties voor weinig geld! Enige nadeel van Eggingtons: soms moet je wachten op een tafel, omdat het zo’n populaire plek is.

Guadalajara

Guadalajara is wat je noemt authentiek Mexicaans. Je leest op Tripadvisor dat het Guadalajara het beste Mexicaanse restaurant van Casper is, je rijdt er naar toe en komt terecht op een soort industrieterrein. Laat je daardoor niet misleiden. Het eten bij Guadalajara is heerlijk (als je van Mexicaans houdt, tenminste)! Als het hele restaurant vol zit met Mexicaanse Amerikanen weet je: dit wordt lekker. De inrichting doet misschien een beetje denken aan een pretpark, maar hey, dat gevoel heb je de hele tijd in Amerika, dus dat overleef je ook wel weer. Het eten is goddelijk: mooie smaken, veel, en goed gekruid.

Doen

Wandelen op Casper Mountain

Casper Mountain is een berg die is vernoemd naar de stad waar hij vlakbij ligt. Een mooie pas brengt je helemaal tot boven op de berg. Vanuit het Trail Center starten allerlei wandelingen door de bossen. Kijk op de kaarten vlakbij het Trail Center om een route te kiezen die bij je past. Dat Trail Center is overigens gesloten in de zomer: omdat Casper Mountain vooral wordt gebruikt voor wintersport is het Trail Center alleen open in de winter. Een wandeling die wij heel erg de moeite waard vonden, maar niet vertrekt vanuit het Trail Center is de Braille Trail. De Braille Trail is een wandelparcours voor blinden, slechtzienden en mensen zoals wij, die ook wel eens met de ogen dicht wilden wandelen. Het touw langs het pad leidt je naar allerlei ervaringsplekken waar je op allerlei manieren het bos kunt waarnemen zonder te kijken. Denk aan het ruiken van hars en het horen van een beekje. We vonden dit zo’n leuke ervaring, dat ik je heel erg wil aanraden om de Braille Trail te doen. De hele wandeling duurt niet langer dan een half uurtje, dus zelfs voor kleine kinderen is deze trail heel geschikt!

Zwemmen

The Family Aquatic Center van Casper is op een doordeweekse dag erg rustig, schoon en goedkoop ($6,-). Geen speciale hypermoderne waterparkinstallaties, maar een glijbaan en wat sproeiers. Voor de kleintjes vonden wij dat echt voldoende. Meer hoeft daar niet over gezegd te worden, toch?

National Historic Trails Interpretive Center

Wie houdt van een beetje geschiedenis, een regendag voor de boeg heeft of gewoon iets meer wil weten over hoe de eerste pioniers in Wyoming leefden, kan terecht in het National Historic Trails Interpretive Center. Het is er niet druk, de staf is heel behulpzaam en je krijgt een heel levendig beeld van de manier waarop de pioniers en gelukzoekers leefden. Met behulp van video’s, multimedia installaties en wassen beelden, wordt heel duidelijk dat een tocht op een huifkar niet niks was. Ga het mee maken!

Shoppen bij Lou Taubert, Ranch Outfitters

Lou Taubert is episch. Je kunt het ook zien als een museumbezoek. Bij Lou Taubert koop je een lasso, de beste boots, een wrangler-romper voor je baby. Lou Taubert is genieten. Maar hou het discreet hè mensen, want Lou en zijn vrouwen (zijn medewerkers) nemen hun winkel heel serieus. Voor hen is de hele country en western lifestyle hun brood en hun leven, dus geen grappen maken ín de winkel a.j.b. Buiten kun je los, want oh my, wat kun je hier opgaan in de hele country lifestyle. Ik had er bijna een leren jack van $500,- gekocht (dat heb ik natuurlijk niet gedaan, maar ik zwichtte wel voor die Wrangler romper van $19,- die Casper letterlijk 1x aan heeft gehad, want te klein).

Wil je meer lezen over de geschiedenis van Casper en hoe wij ons voelden toen we Casper binnenkwamen? Lees dan verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.