Met een baby naar een motel in Amerika

motelbaby

Wie denkt aan een motel in Amerika, denkt waarschijnlijk aan neonverlichting, buitenechtelijke avondjes, drugs,.. you name it.. Waar je waarschijnlijk niet aan denkt is een motelovernachting met een baby. Toch is dat heel goed mogelijk en lang niet zo shady als je zou denken. Tenzij je net het verkeerde motel hebt geboekt (lees: the Royal Inn in Casper) en nog liever in je auto slaapt, dan in deze krot. Om dit te voorkomen en je op en top voor te bereiden op een motelovernachting met een baby heb ik de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1

Lees de reviews. Oké, dat ene motel is goedkoop, de WiFi zou er uitstekend zijn, maar je wilt echt niet slapen in een motel met kogelgaten en verslaafde medewerkers. Trust me, been there.

Tip 2

Neem een motelkamer met twee bedden als je baby nog niet van het bed af kan rollen. Zodoende kun je samen met je baby in één bed slapen en hebben jij, partner en je baby voldoende ruimte om zoet te dromen, te praten in je slaap of te beatboxsnurken.

“Waar je waarschijnlijk niet aan denkt is een motelovernachting met een baby. Toch is dat heel goed mogelijk en lang niet zo shady als je zou denken.”

Tip 3

Neem een Deryan Travel Cot mee op reis, zodat je kindje altijd in zijn eigen bedje kan slapen. De Deryan Travel Cot is een opvouwbaar tentje met een dun matrasje erin waar een kindje tot 105 centimeter in past. Voor de peuters is er ook een peutervariant verkrijgbaar. Dat eigen ‘bedje’ is van onschatbare waarde, omdat veel baby’s het fijn vinden om in een vertrouwde omgeving te slapen. Net dát is er op een rondreis natuurlijk niet, dus probeerden we op allerlei manieren de vertrouwde omgeving te creëren. Bijvoorbeeld door middel van de Deryan Travel Cot dus.

Tip 4

Vraag om een motelkamer met koelkast en magnetron. Dat is helemaal geen gekke vraag in Amerika, want er zijn behoorlijk wat mensen die door allerlei omstandigheden in motels moeten wonen en daarom een koelkast en een magnetron nodig hebben. Voor jou en je baby is een koelkast en een magnetron fijn, omdat je allerlei etenswaar en medicijnen kunt bewaren in de koelkast en de je de magnetron kunt gebruiken voor het opwarmen van melk, pap of een groentehapje.

Tip 5

Kies een motel dat hoort bij een keten. Ik ben altijd erg voor authentieke bestemmingen, slapen op de meest charmante campinkjes, maar als je wilt slapen in een motel met een baby, kies dan een keten. Motel 6, Days Inn, Travelodge, Super 8, Econo Lodge, Ramada,.. Wij waren erg te spreken over Motel 6, Days Inn en Super 8. Natuurlijk is de echte kwaliteit van een motel echt locatie-afhankelijk dus tip 1 blijft belangrijk, maar bij deze drie vonden we de bediening heel behulpzaam, vriendelijk, professioneel…

Tip 6

Check van te voren of er ontbijt wordt geserveerd en waar dat ontbijt uit bestaat (zie tip 1). Soms zijn het voorverpakte cinnamonrolls (de snachpacks) en soms zijn het hele buffetten met cereal, wafelijzers, toasters, ect… Hoe het ontbijt ook uitpakt: neem altijd het eten van je baby mee. Verwacht niet dat de medewerkers nog even een vers fruitprakje voor je gaan maken. Vaak is er niet eens een keuken in motels en is er dus geen ruimte om te snijden, laat staan te prakken.

Tip 7

De tips der tips: stay calm. Ook al beland je in een neonverlichte hoerentoko, je baby en jij hebben er niks aan als je gaat stressen. Oké, eerlijk is eerlijk, ik schoot ook volledig in de stress toen ik een keer kogelgaten in de muren en rotte tanden zag, maar daarna heb ik dat vrij snel achter me gelaten. Jij gespannen, je baby gespannen. Meer hoef ik niet uit te leggen toch?

Heb jij wel eens in een motel geslapen met een baby? Wat waren je ervaringen en heb je tips voor andere ouders over goede motels in Amerika?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.