6x Tips Yellowstone National Park

Yellowstone National Park 1 geyser

Yellowstone National Park is hot. Niet alleen vanwege de geisers, maar ook in de ogen van miljoenen toeristen die het park jaarlijks bezoeken (waarvan de meesten in juli en augustus). Bij de meeste mensen staat Yellowstone National Park dan ook op hun travel bucket list. En terecht, want die borrelende geisers, de prachtige kleuren, de prachtige uitzichten, het witste wit van Mammoth Hotspring zijn echt one of a kind. Nergens anders in de wereld vind je zoveel actieve geisers bij elkaar.

Beste tijd van het jaar om Yellowstone te bezoeken

De beste tijd van het jaar om Yellowstone National Park te bezoeken is juni-augustus. Dan zijn de wegen open (want niet ondergesneeuwd), kun je er wandelen, en zijn de meeste accomodaties en visitor centres geopend. Doordat iedereen het park bezoekt van juni tot en met augustus is dit meteen het drukste seizoen van het jaar. Miljoenen toeristen bezoeken Yellowstone National Park in deze periode en dat merk je. Met name bij de top attracties vindt je dus rijen mensen en je kunt rond de middag en tegen de avond in een flinke file terechtkomen. Dat betekent: goed plannen en dat brengt me bij tip 2!

Beste tijd van de dag om Yellowstone te bezoeken

De beste tijd van de dag om Yellowstone National Park te bezoeken is vroeg in de ochtend of tegen de avond. Midden op de dag is het zo druk dat je vaak in een treintje achter elkaar door de geisers loopt of sta je uren in de rij voor een geiser die één keer in het uur uitbarst. Daardoor krijg je het gevoel dat je in de Efteling bent. Aan de ene kant is daar niks mis mee (je moet je daar even overeen zetten), maar aan de andere kant is dat niet hoe de meeste mensen willen genieten van de natuur en het reizen (wij ook niet). Daarom is het slim om je dagindeling van te voren af te stemmen op de drukte in Yellowstone National Park.


Top Bezienswaardigheden Yellowstone National Park

Als je wil kun je weken vertoeven in en om Yellowstone Park, maar, als je –net als wij- maar een paar dagen in of om het park verblijft kun je je bezoek het beste beperken tot een aantal bezienswaardigheden. Dit vonden wij de top bezienswaardigheden in Yellowstone:

Old Faithful

Wie Yellowstone National Park bezoekt móet eigenlijk naar the Old Faithful. Dé bekendste en grootste actieve geiser van Yellowstone National Park. Eén keer in de 60-90 minuten barst the Old Faithful uit en dan zitten 1000-en toeristen op bankjes rondom de geiser en verbazen ze zich over de wachttijd en de korte duur van de uitbarsting. De “oehtjes” en “aahtjes” vliegen om je oren, en eerlijk is eerlijk: de uitbarsting is massive! Het is alsof er een soort oerkracht uit de aarde komt en al het water van de wereld eruit spuit. Alleen klopt daar natuurlijk helemaal niks van, maar het idee is leuk ;-).

Mammoth hotsprings

Bij Mammoth Hot Springs kun je genieten van de kalksteenterassen, waar het water langzaam langs sijpelt. Eenmaal beneden verdampt het water en zie je prachtige gaswolkjes boven de grond. Een pad neemt je mee van de hoogste Mammoth Hot Springs naar de laagste Mammoth Hot Springs. Vlakbij Mammoth Hot Springs zit een visitor Centre, waar je zowel souvenirs als iets te eten kunt kopen. Let op! Dit is wel erg duur, dus het is verstandig om je eigen eten mee te nemen (zuinig als wij Nederlanders zijn). Aan de vele picknicktafels kun je gerust even genieten van je lunch én je uitzicht. Het mooiste is dat hier families van allerlei culturen samenkomen: Mexicaanse families, Afro-Amerikaanse families, all American families, Italiaanse Families,… Allemaal lunches ze met z’n achten of tienen aan een picknicktafel, maar allemaal op hun eigen manier. Van wraps tot pasta tot… een boterham met worst.

Boiling River

Boiling River is een eigenlijk geen rivier. Het is een plek aan een Gardner rivier waar het hete water uit de geisers samenkomt met het koele water van de rivier. Daardoor is de temperatuur op dat plekje precies goed! Veel toeristen parkeren hun auto op de parkeerplaatsen, wandelen een eindje langs de rivier en gaan dan lekker poedelen in het warme water. Hoe kom je er? Als je vanuit Mammoth Hot Springs naar het noorden rijdt, richting de North Entrance, kom je vanzelf langs de Boiling River. Dit staat duidelijk aangegeven langs de weg. Let op! De parkeerplaatsen zijn erg schaars en daardoor moet je soms even wachten voordat je een plekje kunt bemachtigen. De boiling river zelf is een druk bezochte plek en vol met stenen, dus: neem je zwemschoenen mee en probeer tussen je een weg te banen tussen de keien en de mensen in het water.

Artist’s Paintpot

Artist’s Paintpot heet niet voor niets zo: het is één van de meest kleurrijke plekken in Yellowstone National Park. De verbrande bomen, de stomende geisers, de intense kleuren én de zwavelgeur maakten dit tot een intense en bijna onheilspellende ervaring. Wij bezochten de Artist’s Paintpot aan het einde van de middag, waardoor de meeste toeristen al weg waren en we heel rustig en uitbreid konden genieten van de geiser(geur). Onze tip is dus om Artist’s  Paintpot niet midden op de dag te bezoeken. Dan zie je simpelweg te weinig.

West Thumb Geyser Basin

De West Thumb Geyser Basin is een mooie eerste kennismaking met de geisers als je het park binnenkomt rijden vanaf de East Entrance. Je maakt kennis met diverse kleine en grote geysers, kunt even de benen strekken over de mooi aangelegde wandelpaden en uitkijken over Yellowstone Lake.

Yellowstone National Park met een baby

Yellowstone National Park met een baby is –wat ons betreft- heel goed te doen, maar ook uitdagend op meerdere fronten: 1) je bezoek aan Yellowstone plannen betekent: plannen rondom de grootste drukte én de slaapjes van je baby. Als je baby kan slapen in de auto is dat een groot voordeel, want dan plan je om te rijden als je baby wilt slapen. 2) echt hiken in de bergen van Yellowstone (want die zijn prachtig) zit er niet in. Daarvoor zijn de hikingtrails té uitdagend. Voor veel toeristen zal dat niet zo erg zijn, maar wij vonden dit best jammer, want doordat je niet makkelijk kunt wandelen met een baby zit je veel in de auto of loop je door de toeristen hotspots. Als je omhoog en omlaag wil lopen door de geisers of de hot springs is het overigens aan te bevelen om een draagzak mee te nemen! Met een kinderwagen kom je namelijk niet de trappen op. 3) Je kunt rond etenstijd (rond 18:00) in een file belanden terwijl je baby gepoept heeft, honger heeft en he-le-maal klaar is met de maxi-cosi. Keep calm, verschoon de luier en knuffel je kind. That’s all.

File in Yellowstone National Park

File… wie Yellowstone zegt, zegt file. Niet omdat de wegen slechts zijn, of omdat er te weinig ingangen zijn, maar omdat er onverwacht, zomaar opeens, een beest op de weg kan lopen. En wat gebeurd er dan? We stoppen, want niemand wil een dooie bizon op z’n dashbord. We nemen onze camera, want iedereen wil aan de wereld laten zien dat er daadwerkelijk bizons zijn in Yellowstone. En we rijden traag om de bizon heen, want: wie weet heeft de bizon opeens zin om toch op een pick up truck te kruipen en wie weet komen we nog een bizon tegen! En dat: 100-en auto’s lang. Zie daar het recept voor een file die wel 1,5 uur kan duren. Keep calm, verschoon de luier en knuffel je kind. That’s all.

Goedkope accommodaties in Yellowstone National Park

Waar kun je goedkoop verblijven in of rondom Yellowstone National Park? De meeste mensen verblijven rondom Yellowstone National Park. In West Yellowston, Cody, Tower Junction en rond Grand Teton National Park kun je motels en campings vinden waar je goedkoop kunt overnachten. Mensen met een camper of een camperbus kunnen ook terecht op de campings ín Yellowstone National Park. Echter, deze zijn een half jaar voor jouw komst vaak al volgeboekt: wees er dus snel bij! Wij hebben ons verblijf opgeknipt in twee delen: om de oostkant van Yellowstone te ontdekken verbleven we de eerste twee nachten in Cody. De nachten daarop verbleven we in Island Park (Idaho) zodat we de westkant van Yellowstone konden bezoeken. Op de kaart lijken de afstanden te overzien, maar in de praktijk waren we vaak 1,5 uur onderweg om überhaupt in Yellowstone aan te komen. Als je daarbij optelt dat je gemakkelijk 3 uur in de auto kunt zitten ín Yellowstone en ook weer terug moet rijden naar je accommodatie zit je heel wat uren per dag in de auto. Dat is met een baby misschien niet zo wenselijk, want die moet ook kunnen spelen, eten, ontspannen… Wij zouden er de volgende keer dus voor kiezen om meer te betalen en dichter bij Yellowstone te overnachten.

De grote hotels ín Yellowstone waren voor ons overigens onbetaalbaar: $1000,- voor een kamer voor één nacht is hier geen uitzondering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.