Over opnieuw beginnen en hoe moeilijk dat is.

Opnieuw beginnen. Doe het maar. In mijn hoofd ben ik het afgelopen jaar al tientallen keren opnieuw begonnen met De Klijne Wereld en het lukte nooit. Vrienden die schamper vroegen of ik nog iets met De Klijne Wereld deed. Ik die altijd uitlegde dat ik stopte met schrijven toen ik zwanger werd van Eva. Ik maakte een kindje en dat vroeg veel meer liefde en energie dan ik eigenlijk kon geven. Laat staan dat ik liefde en energie over had om een gezellig stukkie te tikken. En hoewel De Klijne Wereld heel lang in de ijskast stond, heb ik er telkens heel bewust voor gekozen om De Klijne Wereld te laten bestaan. Het was nog niet af. We begonnen pas net aan onze reis als gezin en en dan zou ik mijn gedroomde stukje reisinternet meteen opgeven? Dat voelde verkeerd.

Wat me tegenhield

Wat hield me dan tegen om opnieuw te beginnen? Waarom voelde het zwaar? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: ik vergeleek mezelf met andere family-travel blogs, zag hoe groot ze waren, hoe kick-ass hun SEO in elkaar zat en maakte mezelf klein en inwisselbaar. Daarnaast was er nog zoveel dat ik ook wilde uitproberen. De trouwe volgers op Instagram hebben het geweten: tekenen, grafisch ontwerpen, illustreren, fotograferen, hout branden, lino,.. Doordat ik ruimte maakte voor al die opties was er weinig ruimte voor mijn eerste liefde: schrijven.

Keuzes maken

Tot een paar weken geleden. Ik lastte een ontwerpstop in. De aanvragen bleven binnenstromen en hoewel dat natuurlijk heel fijn is, voelde ik niet meer, ik voelde mezelf en m’n kinderen niet meer. Hoewel ik heel bewust koos voor een duobaan en kinderen, begon het op te breken en dat voelde niet oké. Daarom besloot ik om geen klussen meer aan te nemen en boeken te gaan lezen. Om mezelf te blijven voeden, maar niet de hele tijd te hollen. Ik begon keuzes te maken over de toekomst (daarover later meer) en begon De Klijne Wereld te updaten, herschreef m’n Over De Klijne Wereld pagina. En langzaam maar zeker voelde ik dat ik hier weer wilde zijn. En WIE ik hier wilde zijn. ‘s Nachts, tijdens een nachtvoeding, bedacht ik artikelen en een contentstrategie voor de grote reis in 2022 (ook daarover later meer).

Und jetzt?

Dus, waar sta ik nu? Ik ga weer artikelen schrijven. Eerlijke artikelen over avontuurlijk én ontspannen reizen met kinderen. Met een lach en een traan. Ik ga de massa niet nadoen, ik ga geen lijstjes met de top 10 kindvriendelijke hotspots in Dubai oplepelen. Nee. Ik ga je laten zien dat je je droom om te reizen niet op moet geven, omdat je kinderen hebt en dat een vliegreis of goedbedoeld Interrailen dan soms ontzettend zweten geblazen is. Dat is het soms gewoon. En van dat zweet mag jij meegenieten.

Zo. Ik ben begonnen.

Liefs, Karlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.