Hey, het is oké! Of: 10 geruststellende gedachten voor nieuwbakken moeders

de klijne wereld

Als nieuwbakken moeder kom je ze op iedere straathoek tegen: ongevraagde adviezen en -al dan niet daaraan gekoppelde- schuldgevoelens. Om je een hart onder de riem te steken vind je hieronder een aantal geruststellende gedachten.

Hey, het is oké om:

#1 Je poep op te houden totdat je totaal geconstipeerd op de plee zit, omdat je kind moest drinken, huilen, poepen en huilen.

#2 Na de kraamweek niet meer iedere dag je bed te verschonen, omdat je kind moet drinken, huilen, poepen en… Vooruit: poetsen echt niet je ding is en je er niet voor betaald krijgt.

#3 Een abonnement op de snackbar op de hoek te nemen en de bestelling te laten bezorgen.

#4 Even helemaal klaar te zijn met alle borstvoedingsambities, omdat je kind nou eenmaal een kleine Gerard Joling is (hij heb er de kracht niet voor).

#5 Het fijn te vinden dat er sinds de jaren negentig niemand meer bij de Chinees gaat uiteten, want nu kun jij er met je baby naartoe gaan. Je vraagt je misschien af waarom? Wel, je bent waarschijnlijk de enige gast, je hebt het gevoel er lekker even uit te zijn, je kunt de dag erna waanzinnig poepen (het helpt dus tegen het geconstipeerd zijn), er is snelle bediening, want er zijn geen andere gasten en, nu komt het allergrootste voordeel: als je baby het op een brullen zet heeft niemand daar last van en jij hebt geen last van een schuldgevoel. Fantastisch toch? Ik zeg: alle gezinnen met een baby, op naar de Chinees.

#6 Je baby in je bed te laten slapen, omdat jij ook wil slapen (en niet 6x per uur een kusje, aaitje en speeninfuus wil doen) en vooruit: heel graag met je kind wil knuffelen en hij met jou. Dat ledikantje komt later wel.

#7 Het heerlijk te vinden als je man ’s avonds thuis komt van zijn werk en jij denkt -en zegt-: “zo, nu is het jouw baby”.

#8 Je baby een keer als een Eskimo in Spanje (lees: veel te warm) aan te kleden, omdat een berenpak hem zo leuk staat. Daarna doe je dat waarschijnlijk nooit meer..

#9 Met je baby in de draagzak te gaan poepen, omdat hij er net in zit en zo lekker slaapt.

#10 Kraamtranen tot edele kunst te verheffen en de periode daarna ook nog lekker te doen alsof je een vergiet bent. Inderdaad, ik vond het heerlijk, die tranen. Tegen de kraamverzorgster huilde ik dat ik wel tien kinderen wilde, ik de zorgvuldig gepelde mandarijntjes zo lekker vond en Bart kon iedere avond horen hoe jammer ik het vond dat Casper alweer zoveel dagen oud was en dus bijna op kamers zou gaan. Oké, ik had ook kraamtranen over de kraamtranen, omdat ik dacht dat Casper hier onwijs veel last van zou gaan krijgen en binnen no time zou veranderen in een helse baby met hechtingsstoornis. Maar los daarvan: het loopt lekker door en ik krop allerlei losliggende emoties niet allemaal meer op. Hopelijk hou ik dat wel vast.

Heb jij ook een paar geruststellende gedachten die je op wil biechten? Schrijf ze dan hieronder in de comments!
P.S. waarschijnlijk kan ik over een paar weken weer een nieuwe ‘hey, het is oké’ schrijven. Wie weet komt er wel een hele serie. Lijkt je dat wat? Laat het me weten!

Reacties

  1. Marlies

    Nog eentje:
    Je baby in de gang in de maxi cosi te laten slapen zodat je even rust hebt en zij eindelijk eens slaapt en niet huilend van de darmkrampjes wakker ligt.

    1. Bericht
      Auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.