Hey, het is oké! Vakantie-editie

reistips

“Op vakantie met een baby? Helemaal naar Amerika?” Als ik vertelde dat we met een baby van 7 maanden oud zouden gaan reizen keken veel mensen me enigszins bezorgd aan. Sommige mensen kregen zelfs bijna een plaatsvervangende paniekaanval bij het idee dat we 11 uur met Casper in een vliegtuig zouden gaan zitten. Maar hey, dat is oké, want ga vooral op vakantie zoals jij dat wilt. Dat doen wij ook namelijk. Vakantie gaat over ontspannen, over genieten en over mooie herinneringen maken. En het maakt echt niks uit waar je dat doet.

Naast de plaatsvervangende paniekpieten had je ook de bewonderaars: de mensen die eigenlijk ook graag een grote reis met hun baby willen maken, maar dat niet doen. Voor die mensen heb ik een aantal geruststellende gedachten, die net dat zetje kunnen geven om toch op die grote reis te gaan of… om onmiddellijk een stacaravan in Groesbeek te kopen (wat ook heel fijn kan zijn!).

Hey, het is oké:

#1 Om even heel erg te zweten van de stress als je baby het op een gillen zet bij de gate (weet dat je met een baby altijd voorrang krijgt, ook zonder duur priority golden business premium ticket).

#2 Als je baby wil drinken vóór het opstijgen van het vliegtuig. Ik weet het, iedereen raadt je aan om je kind pas te laten drinken tijdens het opstijgen (want oorpijndramabladiebla), maar: als je kind honger heeft huilt hij VEEL harder dan tijdens oorpijndramabladiebla. Honger = drinken. Punt.

#3 Als je je baby bij je in bed laat slapen, omdat hij het beu is om zo vaak te wisselen van slaapkamer en hij het gewoon heeeeel fijn vindt om bij mama te zijn.

#4 Om je schuldig te voelen over die slaapkamerwissels.

#5 Om je schuldig te voelen over de jetlag van je baby.

#6 Om je schu… Oh wacht eens even, natuurlijk voel je je als nieuwbakken reismoeder wel eens schuldig, maar dat is vooral uit angst voor… whatever… Het heeft alleen heel weinig zin, want je bent immers op reis, je hebt daar met je volle verstand voor gekozen en van je ‘fouten’ kun je leren. Wij hebben bijvoorbeeld geleerd dat we niet drie nachten op een rij in verschillende hotels moeten slapen. Minimaal vijf nachten op één plek vonden wij ideaal.

#7 Als je op vakantie alleen maar potjesvoeding geeft en je jouw pureerkwaliteiten even in de ijskast zet. Er zijn heel goede bio-varianten te koop in Amerika, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over al dan niet genetisch gemodificeerde maïsmeelprut of uit de kluiten gewassen plofkippen.

#8 Als je baby in Amerika leert dat zoet, vet en zout heul lekker is. Want ja, ontkom er in the middle of Wyoming maar eens aan om geen hamburgers, taco’s, hotdogs en ander fastfood te eten. Doe je best, ik ben benieuwd naar je tips! Oké, we hebben Casper echt geen quarter pounder gevoerd, maar dat hij ijs lekker begon te vinden was –na een woest ijs-grijp-incident*- wel duidelijk. *Het ijs-grijp-incident: midden in Yellowstone kun je heerlijk vers ijs kopen, maar dat is duur en de rijen voor de kassa zijn veel te lang als 7 maanden oud bent. Dan heb je alweer lang en breed gepoept of is je oog gevallen op de tiet van je moeder. De dingen van het leven. Enfin, je kunt in Yellowstone ook heel lekkere ice-sandwiches kopen: twee cakes met ijs ertussenin. Heerlijk. We hadden er echt zin in. Bart maakte de verpakking open, het ijsje stak er amper uit en twee grijpgrage mollige babyhandjes grepen –zeer doelgericht- naar het ijsje, de mollige babyhandjes zetten het aan de mollige babymond en die nam een reuzenhap. Om te illustreren hoe lekker hij het vond kwam er zeer overtuigend “mmmmmmm” uit de babymond. Daar gaat je suikerzoutvrije babyopvoeding. Maar hey, ook dat is oké!

#9 Om je baby op iedere toeristische hotspot tussen de preutse Amerikanen te borstvoeden. Ik had altijd een sjaal in m’n rugzak zitten, zodat ik de borst wel wat af kon dekken. Wist je trouwens, dat je in de meeste staten van Amerika mag borstvoeden in het openbaar, tenzij er niets over vermeld staat in de state-law. In Idaho is dat bijvoorbeeld het geval. Daar voedde ik in de auto, in de hotelkamer of uit het zicht.

#10 Om met je baby te gaan dineren in een sportsbar, omdat Tripadvisor aangaf dat je daar de ‘best pizza’s in town’ kon eten en je vervolgens heel ongemakkelijk te voelen tussen de croptops, honkbal uitzendingen en cocktailshakers.

#11 Om die ene autorit van 3 uur (die in werkelijkheid 6 uur duurt) te plannen op een dag dat je kind net een sprongetje heeft.

Welke tips heb jij voor nieuwbakken reismoeders én vaders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.